jalapeno-early-chili

Jalapeno Early

Pris
Pris 15.00 DKK.
Mindst 10 frø.
  • Beskrivelse
  • Anmeldelser

Navn: Jalapeno Early
Sort: Capsicum Annuum

Beskrivelse: Jalapenos er nok uden sammenligning den mest populære, og den mest kendte Chili af alle hotte chillier i verden, som de fleste betegner som stærk og ynder at få på sin pizza eller shawarma. Early Jalapenos er en variant der henvender sig til det lidt køligere klima, da den sætter frugter tidligt selvom det ikke er helt så varmt. Denne sort svarer til den "normale" Jalapeno, men som navnet antyder, Early Jalapeno så modnes denne sort 1 til 2 uger hurtigere end andre Jalapeno. Jalapeno er en af de mest berømte chili. De fleste Jalapenos er milde, men der er meget stærkere sorter. Denne chili er opkaldt efter den mexicanske by Jalapa. I Mexico kalder de den Jalapeno en Cuaresmenos. Den tykke frugtvæg er svært at tørre, så når de er moden bliver de ofte tørret og røget over ædeltræ, dette produkt kaldes Chipotle. Den kommercielle jalapeno er ofte på dåse eller syltet. jalapenos er uundværlig i det mexicanske køkken, og kan bruges i mange forskellige retter der kræver en stærk chili smag. Den kan bruges frisk i Salsas eller skæres i ringe til nachos og er også lækre i supper, sammenkogte retter, pizza eller shawarma. Kan med stor succes benyttes til syltning, som hele eller i skiver. De bliver ofte fyldt med kød eller ost. Frugten modner fra grøn til rød, og kan høstes alt efter hvor stærk man vil have den. Den er stærkest i grøn tilstand, og lidt sødere når de er røde. En perfekt chili peber til dit køkken.


Scoville units: 2-500-8.000

Høst: 60-80 dage efter såning

Såvejledning: Forkultiveres inde fra februar - marts ved en god varme. Udplantes til drivhus sidst i maj - juni på en plads med optimal sol. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst.

Planteafstand: 60-80 cm. Rækkeafstand: 80 cm. Højde: 80-100 cm.

Udplantning:
Velegnede til plantesække i drivhus, krukker i vindueskarm, eller udendørs på varme beskyttede steder i haven eller på terrasse/altan. Udplantes ved 8°C som laveste nattemp.

Oprindelse: Mexico

 

Kunder der købte dette produkt, købte også.

 

Kontakt Danafrø

Fiskervej 6

7700 Thisted

Tlf: 6170-0974 Mellem 10-14,

 

Template Design © Webdesignstudio | Danafrø © All rights reserved. | Danafrø - Fiskervej 6 - 7700 Thisted - CVR. 34167788.
 x 
Indkøbskurven er tom