
Greek Pepperoncinier en ekstrem populær peberfrugt sort i Middelhavslandene, og ses ofte brugt hos pizzeriaer, salat barer og sandwich butikker. Denne græske Heirloom sort udvikler store mængder af lækre og søde lange peberfrugter, som høstes små og bruges til pickles, eller overlades de til at modne på planten, og bruges i salater. Planten udmærker sig godt i et koldere klimaer som vores, med en kortere sæson, end i syd Europa.
Sortnavn: | Greek Pepperoncini. | - | Styrke: | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Latinsk Navn: | Capsicum Annuum. | - | Scoville Skala: | Ingen Styrke. |
Så & Prikle Kalender | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Såvejledning | |||||
Forkultivering: |
Brug såjord. Holdes fugtigt, dækkes med plast eller stilles i minidrivhus, ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov. |
||||
Hvornår: | Februar - april. ![]() |
||||
Spiretid: | 10-21 dage. ![]() |
||||
Spiretemperatur: | 20-25°C. ![]() |
||||
Udplantning: | Ved en minimum nat temperatur på +8°C. ![]() ![]() |
||||
Hvor: | Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt varmt sted, i læ for vinden. | ||||
Placering: | Solrigt, i fugtig næringsrig jord. ![]() |
||||
|
|||||
Dyrkningsråd: |
Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst, hvilket fremmer planten til at producere flere frugter. | ||||
Høst: | Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer produktionen af flere frugter. Høst alle frugterne så snart frosten truer. | ||||
Copyright © Danafrø |