0
0.00 DKK
 x 

Din kurv er tom
scotch bonnet yellow chili frø

Scotch Bonnet Yellow

PÅ lager

Indeholder mindst 10 frø.
10.00 DKK
Del gerne på.

Scotch Bonnet er den Caribiske variant af Habanero. Den udvikler også en usædvanlig tropisk frugtsmag, og samtidig en meget varieret smag, hvor nogle minder om abrikoser. Denne særlige smag går dog tabt ved opvarmning eller tørring. Denne Chili har brug for masser af sol og varme, og kan derfor ikke opnå helt størrelse og styrke på vore breddegrader som i Caribien. I det Caribiske køkken er Scotch Bonnet en væsentlig del af mange retter, herunder salsaer med mango eller papaya, grillet svinekød og fisk. Da frugterne har ret tynd frugtvæg, er de gode til tørring.

 

Sortnavn: Scotch Bonnet Yellow.  - Styrke:  chilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli iconchilli icon +++
Latinsk Navn: Capsicum Chinense.  - Scoville Skala: 325.000 SHU.

 

Så & Prikle Kalender
 
Jan
Feb
Mar
Apr
Maj
Jun
Jul
Aug
Sep
Okt
Nov
Dec
   Forkultivering   calendar fill1 calendar fill1 calendar fill1                
   Udplantning 
        calendar fill4 calendar fill4            
   Høst         
              calendar fill5 calendar fill5 calendar fill5    

 

Såvejledning  
Forkultivering: 8-12 uger før udplantning, brug såjord. Holdes fugtigt, og dækkes med plast, eller stilles i minidrivhus ved ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov.
Sådybde: 1 cm.
Spiretid: 10-21 dage.
Spiretemperatur: 20-25°C.
   
Udplantning: Ved en minimum nat temperatur på +8°C.
Hvor: Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt og varmt sted, i læ for vinden.
Placering:
Planteafstand: 60 cm. Rækkeafstand: 60 cm. Plante højde: 60-90 cm.
Dyrkningsråd:
Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst, hvilket fremmer planten til at udvikle endnu flere chilli.
Høst: Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer udviklingen af de resterende chilli. Høst alle chillierne så snart frosten truer.
Copyright © Danafrø