Ingen billede oprettet

Friariello

PÅ lager

Indeholder mindst 15 frø.
15.00 DKK
Del gerne på.

Friariello er en klassiske frying peber der stammer fra Italien, og især forbundet med Campania-regionen. Sorten er kendt for sin stærke produktion af lange koniske peberfrugter med en stærk velsmagende og sød smag. Oftest brugt grønt til stegning, sauteret i olivenolie med lidt hvidløg, men kan lades modne til dyb rød, og bruges til pickling.

 

Sortnavn: Friariello.
Latinsk Navn: Capsicum Annuum.

 

 

 Såvejledning
 Forkultivering: Februar - april. Brug såjord. Holdes fugtigt, dækkes med plast eller stilles i minidrivhus, ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov.
 Hvornår: Februar - april. (8-12 uger før udplantning).
 Spiretid: 10-21 dage.
 Spiretemperatur: 28-32°C.
 Udplantning: Ved en minimum nat temperatur på +8°C.
 Hvor: Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt varmt sted, i læ for vinden.
 Placering: Solrigt, i fugtig næringsrig jord.
 Afstand: Sådybde: 1 cm. Planteafst: 60 cm. Rækkeafst: 60 cm. Højde:  90-120 cm.
 Dyrkningsråd: Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst, hvilket fremmer planten til at producere flere frugter.
 Høst: Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer produktionen af flere frugter. Høst alle frugterne så snart frosten truer.
Copyright © Danafrø

Kunder der købte dette produkt, købte også.