0
0.00 DKK
 x 

Din kurv er tom
Ingen billede oprettet

Friariello

PÅ lager

Indeholder mindst 15 frø.
15.00 DKK
Del gerne på.

Friariello er en klassiske stegepeber der stammer fra Italien, og især forbundet med Campania-regionen. Sorten er kendt for sin stærke produktion af lange koniske peberfrugter med en stærk og velsmagende sød smag. Oftest brugt grønt til stegning, sauteret i olivenolie med lidt hvidløg, men kan lades modne til dyb rød, og bruges til pickling.

 

Sortnavn: Friariello.
Latinsk Navn: Capsicum Annuum.

 

 

 Såvejledning
 Forkultivering: Februar - april. Brug såjord. Holdes fugtigt, dækkes med plast eller stilles i minidrivhus, ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov.
 Hvornår: Februar - april. (8-12 uger før udplantning).
 Spiretid: 10-21 dage.
 Spiretemperatur: 20-25°C.
 Udplantning: Ved en minimum nat temperatur på +8°C.
 Hvor: Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt varmt sted, i læ for vinden.
 Placering: Solrigt, i fugtig næringsrig jord.
 Afstand: Sådybde: 1 cm. Planteafst: 60 cm. Rækkeafst: 60 cm. Højde:  90-120 cm.
 Dyrkningsråd: Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. De første 5-6 blomsterknopper bør knibes af for at give planten optimal vækst, hvilket fremmer planten til at producere flere frugter.
 Høst: Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer produktionen af flere frugter. Høst alle frugterne så snart frosten truer.
Copyright © Danafrø