Hamburg persillerod er en skøn rustik rodfrugt der ligner en stor 25 cm lang hvid gulerod. Persillerod er meget anvendelig da man kan anvende både bladene som almindelig Persille, de bliver dog bitre så snart de blomstrer, og de lækre hvide rødder kan spises både rå, kogt eller stegt. Persillerod har været kendt siden 1600 tallet, den dyrkes i modsætning til almindelig persille for de 25 cm lange velsmagende rødder der velegnet til suppe, salater og som garniture. Persillerod indeholder store mængder A og C vitaminer, og er velegnet til vinteropbevaring og nedfrysning.
Sortnavn: |
Hamburg. |
|
Latinsk Navn: |
Petroselinum crispum. |
|
|
|
|
|
Så & Prikle Kalender |
|
Jan
|
Feb
|
Mar
|
Apr
|
Maj
|
Jun
|
Jul
|
Aug
|
Sep
|
Okt
|
Nov
|
Dec
|
Frilandssåning
|
|
|
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Høst
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
|
Såvejledning |
Frilandssåning: |
April - midt i maj, tidligt, så snart jorden er tjenlig. Vand sårillen før såning, og hold såningen fugtig. Der udtyndes senere på sæsonen til en afstand på 10 cm.
|
Spiretid: |
14-25 dage.  |
Spiretemperatur: |
10-20°C.  |
Så information: |
Sådybde: 1-2 cm.
|
Planteafstand: 10 cm.
|
Rækkeafstand: 30 cm. |
|
|
Hvor: |
Friland. |
Placering: |
Solrigt. 
|
Dyrkningsråd:
|
Trives i en porøs, næringsrig, dybtgravet og muldrig jord. I lerjord forgrener rødderne sig. Vandes ved tørke. Læg frøene i blød 1-2 døgn før såning, så spirer de hurtigere. Dæk med fiberdug mod gulerodsfluen.
|
Egenskab: |
Persillerod indeholder store mængder A og C vitaminer. |
Copyright © Danafrø
|