
Chocolate Cherry er en højtydende sort som udvikler chokolade brune cherrytomater med en usædvanlig god smag. Tomaterne bliver ca. 2,5 cm i diameter, og er velegnet til dyrkning i både drivhus og på friland.
Sortnavn: Chocolate Cherry. |
Sort: Indeterminate. |
Latinsk Navn: Lycopersicon lycopersicum. | Oprindelse: USA. |
Så & Prikle Kalender | |||||||||||||
Jan |
Feb |
Mar |
Apr |
Maj |
Jun |
Jul |
Aug |
Sep |
Okt |
Nov |
Dec |
||
Forspirning | ![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||
Udplantning | ![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||
Høst | ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||||||
Såvejledning | |
Forspiring: | Brug såjord. Holdes fugtigt, dækkes med plast eller stilles i minidrivhus, ca. 20-25°C. Efter spiring stilles de lyst og køligere. Tilfør ekstra lys ved tidlig såning. Når planterne kan håndteres, omplantes de til hver deres potte i gødet jord. Plant om løbende efter behov. |
Hvornår: | Februar - april. (8-12 uger før udplantning). |
Spiretid: | 7-14 dage. |
Spiretemperatur: | 20-25°C. |
Udplantning: | Ved en minimum nat temperatur på +8°C. |
Hvor: | Velegnet i drivhus, eller på friland på et beskyttet solrigt sted, i læ for vinden. |
Placering: | Solrigt, i fugtig næringsrig jord. |
Afstand: | Sådybde: 1 cm. Planteafstand: 60 cm. Rækkeafstand: 80 cm. Højde: 150 cm. |
Dyrkningsråd: | Trives i næringsrig og veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Planten kræver støtte. Skuddene i bladhjørnerne knibes. Rusk let i blomsterklaserne for at fremmer frugtsætningen. |
Høst: | Pluk så snart frugterne er modne, hvilket også fremmer produktionen af flere tomater. Høst alle tomater så snart frosten truer, og lad dem modne i en vindueskarm. |
Copyright © Danafrø |