Basilikum (Ocimum basilicum) er en énårig plante fra Læbeblomst-familien (timian, salvie, lavendel, oregano, citronmelisse, m.fl.). Planten kommer oprindeligt fra Asien hvor den vokser vildt, men blev indført til Grækenland for godt 2000 år siden. I dag vokser den vildt flere steder i Sydeuropa og er en helt uundværlig som krydderurt i madkulturerne omkring Middelhavet.

 

Den bruges ofte som krydderurt i det italienske køkken og er meget velegnet sammen med pasta, tomat, ost, osv. Basilikum har en gennemtrængende og karakteristisk duft, og planten har utrolig mange anvendelsesmuligheder.

Basilikum

Sorter efter
Resultater 1 - 6 ud af 6
busk-basilikum.basilikum

Busk Basilikum

Pris 15.00 DKK.

Velsmagende småbladet basilikum som bruges som alm. basilikum. Den er særdeles velegnet til vindueskarmen, også velegnet til udplantning på solrige og varme steder i krukker på terrassen eller haven. Kan også sås i flere hold og dyrkes indendørs året rundt, men behøver så ekstra lys i den mørke årstid.

Produktdetaljer

citron-basilikum

Citron Basilikum

Pris 15.00 DKK.

Citronbasilikum udvikler friske grønne aromatiske blade, som giver en frisk krydret citronsmag i pesto og salater, den er meget velegnet til fiskeretter. Kan dyrkes indendørs året rundt. Kan også dyrkes i krukke udendørs i de varme sommermåneder.

Produktdetaljer

kanel-basilikum.basilikum

Kanel Basilikum

Pris 15.00 DKK.

Kanelbasilikum er en herlig basilikum med kanelduftende blade, og hører absolut til en af de smukkeste krydder urter. Den har mørke grønne blade med violette stilke og rande. Smagen er mere krydret end hos andre basilikumsorter.

Produktdetaljer

klassisk-italiensk-basilikum

Klassisk Italiensk

Pris 15.00 DKK.

Bemærk: Storpak.
klassisk italiensk basilikum er sandsynligvis den mest populære basilikum på markedet, klassisk italiensk også kaldet (Søde Genovese) er en stor bredbladet kraftig, attraktive og meget pålidelig basilikum sort fra Italien. Denne duftende plante er vores mest populære krydderurt frø. Lækker i alle tomat-baserede retter, og den bedste sort til pesto. Bladene afgiver en intenst sød duftende aroma,

Produktdetaljer

rod-rubin.basilikum

Rød Rubin

Pris 15.00 DKK.

Herlig duft, kraftig aroma. Denne dekorative, mørkerøde basilikum bliver 30-40 cm høj og kan anvendes i en lang række retter. Bladene kan anvendes friske eller tørret. Kan dyrkes såvel indendørs i vindueskarmen eller udendørs i f.eks. krukke eller altankasse. Plantes først udendørs fra medio maj-juli.

Produktdetaljer

thai-basilikum

Thai Basilikum

Pris 15.00 DKK.

Thai basilikum er af typen Horapha, og er en smuk og velduftende basilikum plante, både som prydplante og krydderurt. Den bruges især specielt i det asiatiske køkken da den har en mild smag med anis. Den er uundværlig i Thai- og Vietnam køkkenet. Planterne er mere kompakt end de fleste basilikum. Den vokser meget dekorativt og er velegnet til dyrkning i krukke på solrige og varme steder.

Produktdetaljer

 

Kontakt Danafrø

Fiskervej 6

7700 Thisted

Tlf: 4255-1825 Mellem 10-14,

 

Template Design © Webdesignstudio | Danafrø © All rights reserved. | Danafrø - Fiskervej 6 - 7700 Thisted - CVR. 34167788.
 x 
Indkøbskurven er tom