dild

Dild (Anethum graveolens) er en enårig urt af skærmplante-familien. Dild er i familie med fennikel og persille, og dens blade har store lighedstræk med fennikel. Planten kan blive op til en meter høj.

Dild er en almindelig dyrket krydderurt og medicinplante, hvis unge finfligede, friske blade anvendes i salater og fiskeretter samt som garniture. Senere på sommeren anvendes de modne dildskærme som krydderi ved bl.a. syltning af agurker.

Dild stammer oprindelig fra Centralasien og planten er vildtvoksende i Mellemøsten. Planten kendes helt tilbage fra det gamle Egypten. Herfra bredte den sig til Grækenland, Rom og det øvrige Europa. I dag anvendes dild først og fremmest i Nord-, Mellem- og Østeuropa, mens den kun anvendes i minimalt omfang i Middelhavsområdet.

Dild

Sorter efter
Resultater 1 - 2 ud af 2
dukat-dild

Dild Dukat

Pris 15.00 DKK.

Dukat bladdild, ”Anethum graveolens” er en etårig krydderurt, som sætter rigeligt med blågrønne blade og er en kraftig plante. Den har en fin duft, smagen er mild, fyldig frisk og aromatisk duft med en krydret men aldrig bitter eller overdreven skarp smag. Dild har et højt indhold af a-vitamin og mineraler og er således en meget sund krydderurt.

Produktdetaljer

mammut-dild

Dild Mammut

Pris 15.00 DKK.

Etårig krydderurt. Så dild i fugtig jord og solrigt fra marts til august. Så direkte på friland i næringsrig og let fugtig jord, så ikke for tæt. Så gerne af flere omgange sommeren igennem.

Produktdetaljer

 

Kontakt Danafrø

Fiskervej 6

7700 Thisted

Tlf: 4255-1825 Mellem 10-14,

 

Template Design © Webdesignstudio | Danafrø © All rights reserved. | Danafrø - Fiskervej 6 - 7700 Thisted - CVR. 34167788.
 x 
Indkøbskurven er tom