Almindelig Fennikel (Foeniculum vulgare) er en planteart af skærmplante-familien, Planten har en hvid-grøn knold, som er dannet af opsvulmede bladskeder. Fennikel er i familie med persille og dild, og dens blade har store lighedstræk med dild. Fennikel har en mild og let sødlig smag, der minder om anis eller lakrids. Planten er rig på A-, B- og C-vitaminer. Fennikel bruges f.eks. i Absint, Det kinesiske femkrydderipulver og Snaps.

Almindelig Fennikel stammer oprindeligt fra Vestasien og Middelhavsområdet, hvor den har været brugt som krydderi siden oldtiden. Fennikel har også været kendt som medicinplante i Egypten i flere tusind år, Og det siges at den hjælper mod migræne, krampe, mave-tarmkatar, diarré og luft i tarmene. den blev først anvendt som grøntsag i Nordeuropa fra 1980'erne.

Fennikel

Sorter efter
Resultater 1 - 2 ud af 2
romanesco-fennikel

Romanesco

Pris 15.00 DKK.

Romanesco fennikel er en etårig aromatisk krydderurt der kan blive op til 1 meter høj. Fennikel har en mild og let sødlig smag, der minder lidt om anis eller lakrids. Den hvide knold anvendes som grøntsag, og bladene minder lidt om smagen fra dild, og kan desuden bruges som grønt drys eller pynt på færdige retter eller i salat. Fennikel er rig på vitaminer som A, B og C-vitamin.

Produktdetaljer

sweet-florence-fennikel

Sweet Florence

Pris 15.00 DKK.

Sweet Florence er en grøntsagsplante af den gamle traditionelle sort, og en attraktiv grøntsag med høje stængler med fjergrønne blade. Den pæreformede svulmede bund kan anvendes hakket rå i salater, braiseres som grøntsag eller tilsættes lækre vintergryderetter, den har en lækker mild anis smag og en tekstur der er meget ligesom selleri. Bladene har fin smag og kan bruges som en krydderurter i f.eks fiskeretter.

Produktdetaljer

 

Kontakt Danafrø

Fiskervej 6

7700 Thisted

Tlf: 4255-1825 Mellem 10-14,

 

Template Design © Webdesignstudio | Danafrø © All rights reserved. | Danafrø - Fiskervej 6 - 7700 Thisted - CVR. 34167788.
 x 
Indkøbskurven er tom